Děti

Školní rok mladých hasičů 2015/2016

Denisa Schneiderovávloženo: 22. 2. 2016, 13:59poslední změna: 8. 3. 2017, 13:54přečteno: 690x

POHÁR STAROSTY 5.9.2015

 Druhá polovina starších žáků jela na krajský pohár starosty který se konal v Ostravě. Požární útok zaběhli v krásném čase 19,2s (nástřikové terče druhý terč v spadnul v 17sekundě) a dostali se tak na průběžné 3.místo. Druhá disciplina byla štafeta 4x60m, kde se rovněž umístili na 3.místě. S celkovým součtem 6 se naše děti umístili na krásném 1.MÍSTĚ!!! Krásný start nové sezóny pro všechny naše družstva. Jen tak dál!!!

KOBLOV 5.9.2015

PŘEHLED DNEŠNÍHO DOPOLEDNE: Mladší a jedna polovina starších žáků se vydala do Koblova na pohárovou soutěž. Starší se umístili na 4. místě a mladší na krásném 1.místě!!! 

DĚHYLOV 13.9.2015

Právě jsme dojeli s dětmi ze závodů, které pořádali hasiči Děhylova (Hlučínská liga mládeže). Soutěžili nám tři družstva, z toho jedni mladší a dvě starší. Všechny naše družstva byly úspěšné. MLADŠÍ: 1.místo na štafetě, 3. místo na útoku ( čas 25:418s) = celkově 1.místo !!! STARŠÍ: 1.místo na štafetě, 1. místo na útoku (čas 15:119s) = celkově 1.místo a samozřejmě nemůžeme zapomenout na naše druhé starší kteří se umístili na krásném 4.místě 

ZAHÁJENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 18.9.2015

MICHÁLKOVICE 19.9.2015

ZÁVADA 20.9.2015

Do Závady jelo pouze jedno družstvo starších žáků. Čekala je zde štafeta dvojic a požární útok. Štafetu odběhli s chybičkami, ale ty ještě dopilujeme, přesto ji vyhráli. Požární útok, s menším zaváháním na koši, předvedli taky hezký a s výsledným časem 19:572s (nástřikové terče) se taktéž umístili na prvním místě. Celkově si odvezli krásné první místo 

VRATIMOV 3.10.2015

MARKVARTOVICE 4.10.2015

O víkendu se mladí hasiči zúčastnili dvou závodů. V sobotu branného závodu ve Vratimově a dnes požárního útoku a štafety dvojic v Markvartovicích. Branný závod se mladším i starším žákům podařil vyhrát. Dnes po pár chybách, které mladší žáky stály dobré výsledky se umístili na 7. a 9. místě. Starší předvedli hezké útoky i štafety a umístili se na 1. a 9.místě

PLAMEN PODZIM 17.10.2015

Máme úspěšně za sebou podzimní kolo hry Plamen. Dopoledne se ho zúčastnili mladí hasiči a odpoledne dorostenci. Na mladší a starší žáky čekala štafeta dvojic a branný závod. 
Mladší žáci postavili tento rok dvě družstva zato starší pouze jedno.
Na štafetě si mladší vybojovali krásné třetí místo a na branném závodu se umístili na tom nejlepším místě, tudíž prvním. Nemůžeme zapomenout ani na druhou skupinku, ale jelikož většina těchto členů je ve věku cca 6 lety obsadili jedny z posledních míst, ale nám to nevadí, jsme hlavně rádi že je to baví.
Starší žáci byli na tom taky velmi dobře, ze štafety si odnesli druhé místo a na branném závodě se dělí o první příčku s Michálkovicemi.
Takže do jarního kola jsou mladší z průběžného 2.místa a starší 1.místa. Snad si tyto pozice udrží
 

MIKULÁŠSKÁ NADÍLKA 5.12.2015

5.12. jsme opět pořádali Mikulášskou nadílku pro děti z Muglinova i širokého okolí. Tato akce má každoročně velký úspěch i návštěvnost. Odpoledne plné her, sladkých odměn, tanečků i samotného strachu z příchodu čertů, tak nějak by se ve zkratce dala popsat tato akce.

Příchod čertů byl letos opět nečekán a doplněn pyrotechnickými efekty. Na dětech bylo vidět, že nejsou tak hodní, jak celé odpoledne tvrdily a krky rodičů dostaly zabrat, jak je vystrašené děti pevně tiskly. Ovšem všechno zachránil impozantní příjezd Mikuláše s andělem, který všechny čerty rychle zahnal zpátky do pekla a všem hodným dětem rozdal sladkou odměnu ve formě balíčku plném sladkostí, ovoce a různých jiných dobrot.

My pevně doufáme, že se nám děti příští rok znovu vrátí a budou opět netrpělivě čekat, jestli si pro ně přijdou čerti..

PEČENÍ PERNÍČKU 6.12.2015

PAPUČÁK 20.12.2015

MICHÁLKOVICE 9.1.2016

Po celodopoledním uzlovaní a motání si naši žáci zapisují do Ostravské ligy mládeže hezké umístění. Mladší si odvezli 5.místo a straší 2.místo.

PŘEDPLESOVÉ TVOŘENÍ 30.1.2016

HRABOVÁ 13.2.2016

MAŠKARNÍ BÁL 12.3.2016

HORNÍ DATYNĚ 19.3.2016

V sobotu jsme se zúčastnili závodů v Horní Datyni, kde nás čekala střelba se vzduchovek, hadicová a uzlová štafeta. 
Mladší žáci byli ve velkém oslabení, tudíž výkony nestačili na přední příčky a umístili se na 10.místě.
Starším chybělo taky pár klíčových běžců, ale porvali se s tím zdárně a odvezli si 2.místo.
Průběžně v celkovém hodnocení OLM se mladší drží na 3. a 12. místě. Starší na 2. a 10.místě.

VÝLET SKALKA 8.-10.4.2016

MUGLINOV CTIF 17.4.2016

 Mladší:

ctif ml

Straší:

ctif st

LUDGEŘOVICE 24.4.2016

Dnes se starší žáci vydali do Ludgeřovic. Počasí jim moc nepřálo, ale oni se nedali a zabojovali. První nastoupili na štafetu dvojic, kde si zaběhli hezký čas a odnesli si první místo. Požární útok už nebyl tak skvělý a přes velké zaváhání na koši a následně na rozdělovači ho přece jen nějak doběhli. I s těmito chybami útok vyhráli a v konečném součtu se umístili na 1.místě.

SVINOV 7.5.2016

Dnes jsme se zúčastnili závodů ve Svinově. Hned na začátku se vyhodnotili dvoje závody, které kvůli postupnému nájezdu a odjezdu soutěžících nebylo možné oficiálně ocenit. Pro připomenutí: V Horní Datyni si mladší odnesli 10.místo a starší 2.místo, druhá soutěž byla naše domácí, kde jsme si v obou kategoriích odnesli 1.místa.

MLADŠÍ ŽÁCI první nastoupili na požární útok, ten byl hezky rozběhnut, ale kvůli špatnému nachystáni na základně se během běhu zamotaly hadice. Děti se s tím porvali a dokončili, ale kvůli selhání časomíry si museli svůj pokus zopakovat. V opakovacím pokuse se jím přihodilo to samé, takže si nakonec zapsali čas 57s tudíž až jedenácté místo. Štafetu zaběhli o poznání lépe než útok, ale čas stačil pouze na čtvrté místo. Celkově si tak ze Svinova odváží 9.místo.

STARŠÍ ŽÁCI šli jako první zase na štafety, kdy kvůli neúčasti stěžejních běžců, museli trochu pozměnit sestavy, ale tohle je vůbec neomezilo v jejich výkonu. Už po odběhnutí první štafety, která si zapsala 49s, jsme věděli že obsadíme jedny z lepších míst. Hned po ní šla druhá čtveřička, která dokázala i přes mnoho chybiček zastavit časomíru v čase 46,68s. S náskokem necelých čtyř sekund si brali první místo. Na požární útok nastupovali jako favotiti. To také potvrdili a s výsledným časem 16,801s si taktéž brali první místo. Tudíž si starší žáci ze Svinova odváží 1.místo.

Nemůžeme zapomenout na naše "B" týmy. Protože nám chybělo v obou kategoriích dost dětí, složili jsme pouze štafety. Ty to obě zvládly a protože si z útoků odnesli poslední místa, tak i v celkovém hodnocení obsadili jedny z posledních míst.

PLAMEN MLADŠÍ 14.5.2016

V sobotu 14. 5. se uskutečnilo okresní kolo hry Plamen pro kategorii mladších žáků. Jako jedni z mála jsme dokázali na okresní kolo postavit dvě družstva mladších žáků, z čehož jedno bylo pro nemocnost některých našich členů doplněno posilami z Koblova a Heřmanic. Za toto „zapůjčení“ velmi děkujeme. Jako první jsme bojovali v disciplínách CTIF, a to požárním útoku a štafetě. Požární útok CTIF je naši silnou disciplínou a očekávali jsme co nejlepší umístění, což se také povedlo a vyhráli jsme zde 1. místo. Ve štafetě nás porazilo pouze jedno družstvo, takže i zde jsme byli s umístěním velmi spokojeni. Další disciplínou byla štafeta 4x60, kterou se nám podařilo opět vyhrát, a díky tomu to byl boj do posledních chvil před požárním útokem. Zde se bohužel ani jeden z pokusů nevydařil, tak jak bychom si představovali, nicméně v celkovém součtu jsme se umístili na krásném 2. místě a odvezli si tak kromě pohárů také medaile a sladké odměny. I když družstvo B, složeno převážně z úplně nejmenších dětí, skončilo na 14. místě z celkového počtu 16 sborů, jsme velmi rádi, že funguje a víme, že jednoho dne většina těchto dětí bude reprezentovat právě naše první družstvo a určitě tak zopakuje jejich krásné výsledky. Děkujeme také fanouškům ze stran rodičů, starších žáků a dalších členů sboru, kteří nás vždy svou podporou velmi potěší. 

PLAMEN STARŠÍ 15.5.2016

Neděle 15.5. patřila nezvykle okresnímu kolu hry Plamen, tentokrát pro kategorii starší. Zde jsme měli žhavé kandidáty na postupující tým, který bude reprezentovat Ostravu na Krajském kole. Po podzimním kole jsme vstupovali se slibným prvním místem. Ovšem čtyři disciplíny, které se běžely ve dvou kolech, zajistily, že to byl boj do posledního pokusu. Hned 3 družstva se „bily“ o dvě postupové místa a vždy se umísťovaly na prvních 3 místech v daných disciplínách. Proto vše rozhodnul požární útok (tzv. královská disciplína). Nová Ves zde zaběhla krásný útok pod hranicí 16s. Nám i Michálkovicím první pokusy nevyšly, a tak jsme do druhých pokusů vstupovali s velkou nervozitou. Michálkovice si „daly“ krásný čas pod 19s a my nastupovali hned po nich. Ovšem naše děti vše zvládly a s časem 16s se na útoku umístily na druhém místě a tudíž i celkově brali 2. místo. Co z toho vyplývá? Že 3.- 4.6. budeme reprezentovat nejen Muglinov, ale i Ostravu na Krajském kole, tentokrát pořádaném v Opavě. Držte nám palečky, ať se nám to podaří.

HRABOVÁ 21.5.2016

 Dnes se naše děti zúčastnili závodů v Hrabové, kde se mladší umístili celkově na 3.místě a starší žáci na 1.místě.

DĚTSKÝ DEN 28.5.2016

KRAJSKÉ KOLO HRY PLAMEN OPAVA 3.-4.6.2016

Ve dnech 3.-4.6. se naše družstvo starších žáků vydalo „bojovat“ nejen za Muglinov, ale i za Ostravu na Krajské kolo hry Plamen. Tréninky ukazovaly, že by celkový výsledek nemusel být špatný.

V pátek nás čekal Závod požárnické všestrannosti (braňák). Obě naše družstva byly vyrovnané a dokazovaly to i výsledky v cíli. Pouze 2 trestné si dovolily obě družstva – prostě paráda. Po doběhnutí, nabrání sil jsme se dopravili na tréninky s jednotnou mašinou a večeři. Po tom všem jsme se vrátili zpátky do hasičárny, kde jsme všichni hromadně přespali.

Sobota už byla náročnější. 5 disciplín ve 2 pokusech. Štafeta CTIF, Požární útok CTIF, Štafeta požárních dvojic, Štafeta 4x60 metrů, Požární útok. První dvě disciplíny jsme si dobře rozběhli a v útoku CTIF jsme si dali i „osobák“. Štafeta dvojic však dopadla hůře. Kolaps při motání nám zařídil až 5 místo. Děti ovšem dokázali, že umí bojovat a štafetu 4x60 metrů jsme opět vyhráli a před požárními útoky nám patřilo celkové 1. místo. Nervozita, strach něco pokazit – to se nejspíš ukázalo jako příčina toho, že nám oba pokusy nevyšly a z této disciplíny jsme si zapisovali 6. místo.

Celkové vyhlášení bylo hodně zvláštní. Při vyhlašování všech disciplín jsme si byli 3x pro 1. místo, ale v celkovém pořadí jsme se umístili na nepopulárním, ale krásném 2. místě.

Co říct závěrem? Nemusíme se vůbec za nic stydět. Naše děti bojovaly do posledního pokusu. I když zklamání bylo vidět nejen na dětech, máme být opravdu na co hrdí. Děkujeme Pepovi Žlebkovi, Štěpánovi Urbačkovi, Honzovi Gojovi, Honzovi Strakošovi, Vojtovi Gavlasovi, Lilianě Frischové, Anetě Bittnerové, Julii Michalíkové, Brunovi a Richardovi Šimkovým ( bratři, kteří jsou členy SDH Michálkovice), za vše co na stadioně dokázali. Tato parta opravdu reprezentovala náš sbor po všech stránkách.

KRÁSNÉ POLE 11.6.2016

 Mladší 7.místo, Starší 1.místo

TŘEBOVICE 12.6.2016

 Mladší 4.místo, Starší 1.místo

PLESNÁ 18.6.2016

Sobota patřila dětem. V Plesné neměli svůj den. Mladší A vypadalo že svůj útok dokončí v moc pěkném čase ale jeden proudař se né a né trefit. Nakonec se časomíra zastavila na 26s (první terč byl sestříknut v 19 sekundě). Štafeta se jim taktéž nepovedla a nakonec to bylo celkové 9.místo. Mladší B měli taktéž problémy na útoku, ale tentokrát na rozdělovači. Celkově se umístili na předposledním místě. 
Starší žáci začali štafetami. První část štafety byla odběhnuta bez chybičky, ale při motání Pepa překročil čáru po kterou mohl motat,takže k času 53s se přičetlo 10 trestných sekund a rázem z prvního místa bylo 4.místo. O to větší motivaci měli před útokem. Kolegové z Michálkovic nám nadhodili vysokou laťku, když svůj útok dokončili v čase 14:87s. Od začátku měli naši starší útok krásné rozběhlý, ale stejný problém jako u mladších, nám jeden proudař prostříkal, výsledný čas byl 21:47 ( první terč spadl v 15s). Takže nakonec z toho bylo celkové 4.místo. Béčko zběhlo obě disciplíny bez větších chybiček, ale nakonec si vybojovali 10.místo.

PUSTKOVEC 19.6.2016

ukončení ligy VÝSLEDKY: 

MLADŠÍ

výsledky ml 2016

STARŠÍ

výsledky st 2016

UKONČENÍ SEZONY 21.6.2016

Předposlední úterý jsme se sešli s mladými hasiči a jejich rodiči, aby jsme jim poděkovali hezký rok a předali jim pár odměn. Podívali jsme se na fotky z celkého roku a po malém občerstvení jsme ukázali rodičům měnší ukázku naši činnosti. Dětem přejeme hezké prázdniny a za dva měsíce nanovo :)

MICHÁLKOVICE 26.6.2016

Ačko 1.místo Béčko 3.místo

 

<Zpět na seznam článků

AktualityRSS Aktuality

14. 12. 2019Letošní mikulášská nadílka se konala v restaurai Prostor dne 7.12. 2019. Pro děti byl připraven pestrý... pokračování

7. 3. 2017Poslední lednovou sobotu jsme byli pozvání na Výroční valnou hromadu... pokračování

19. 12. 2016Dne 26.11 2016 proběhla tradiční VVH SDH... pokračování

Nejnovější článkyRSS Články

19. 1. 2020
Podpora Moravskoslezského kraje 2019

14. 12. 2019
Mikulášská nadílka

15. 2. 2019
Využití dotací MŠMT

Nejnovější galerieRSS Fotogalerie

6. 12. 2021
Mikulášská stezka 2021

7. 9. 2021
Dětský den 4.9.2021

7. 9. 2020
Dětský den 5.9.2020

Sponzoři

Městský Obvod Slezská Ostrava - Statutární město Ostrava

Tvorba internetových stránek Petr Hanyáš

Účetnictví, autodoprava, dovoz a servis vozidel, leasing, úvěry a pojištění

Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky

LANEX a.s.: výroba a prodej kvalitního a trvanlivého technického textilu. Vaky, horolana, lana, šňůry, provazy, popruhy, úvazky

Temar spol s r.o. - EPS, EZS, přístupové systémy, pakrovací systémy

EX Technik

ARCHISTAV projekty a stavby s.r.o.

Bezdrátový internet