Děti

Školní rok mladých hasičů 2012/2013

Stanislava Močigembovávloženo: 11. 9. 2012, 8:50poslední změna: 27. 7. 2013, 10:26přečteno: 2208x

 

KRÁSNÉ POLE -27.6.2013

Poslední závody školního roku jsme si jeli vysloveně užít a na výsledcích nám vlastně již nezáleželo. Hlavní bylo pobavit se:-)

PLESNÁ OLM -22.6.2013

Poslední závody OLM byly pro mladší žáky velmi vydařené a dokázali zabojovat a ukázat, že na to opravdu mají. Svými pěknými výkony získali z útoku i štafety 3. místa a tím celkově 2. místo v této soutěži. Potřebný počet bodů za tuto soutěž a body z minulých soutěží jim vynesli krásné 2. místo v celkovém umístění OLM, což je jeden z našich největších úspěchů. Pro členy, kteří odchází do starších to bylo to nejhezčí rozloučení.

HRABOVÁ OLM -9.6.2013

Zde předvedli starší žáci, doplněni o mladší moc pěkný požární útok, avšak díky přešlapu čáry stříkání obdrželi N a skončili tak na posledním místě. Mladší žáci si z Hrabové odvezli 5. místo.

TŘEBOVICE OLM -8.6.2013

Na těchto závodech se nedařilo ani jednomu z našich družstev a to ani na štafetách, ani na útocích.

POLANKA OLM -25.5.2013

Na těchto závodech se výborně dařilo družstvu mladších žáků, které celkově získalo krásné 3. místo. Družstvo starších žáků je třeba pochválit za moc pěknou štafetu, ve které byli druzí. Celkově se jim podařilo umístit taktéž na pěkném 4. místě.

PLAMEN - 18.5.2013

Nejnáročnější závody letošního roku máme za sebou a nebýt vždy jedné disciplíny skončily by obě naše družstva na pěkných 5tých místech. Bohužel celkovým pořadím může zamíchat i pouhopouhá jedna disciplína a v celkovém umístění nás stále pár cenných příček. S výkony obou družstev můžeme být ale celkově spokojeni a přejeme si, aby nám v příštím roce vyšla jak podzimní, tak jarní část o něco lépe.

MICHÁLKOVICE - POHÁROVÁ SOUTĚŽ - 12.5.2013

Tato soutěž není zařazena do soutěží Ostravské ligy a jezdí na ni v podstatě jen družstva z okresu Frýdek-Místek, kde děti běhají s upravenými mašinami, které se u nás použivají v podstatě pouze pro dospělé. Časy družstev jsou zde proto mnohem nižší, ale nebezpečí úrazu mnohem vyšší. Jako každým rokem zde jezdíme v podstatě "pro účast", ale v letošním roce jsme se aspoň přesvědčili, že na to máme, když se jeden proud družstva mladších zastavil v čase 19 sekund.

PUSTKOVEC - OLM - 11.5.2013

Počasí v Pustkovci nám opravdu vůbec nepřálo a to se následně odrazilo i na výkonech. Našim mladším žákům však toto počasí nevadilo a požární útok vyhráli a po štafetě 4 x 60 metrů se celkově umístili na krásném 3. místě. Starším žákům se bohužel tentokrát nedařilo ani v jedné disciplíně.

SVINOV - OLM - 4.5.2013

Prvními závody s požárním útokem byli letos závody pořádané ve Svinově. I když se jednalo o první útok, předvedli obě naše družstva hezký výkon, který si bohužel jako již tradičně pokazili štafetou. Mladší žáci to však celkově zvládli vytáhnout na 4. místo, starší žáci i přes pěkný výkon na útoku celkově získali 7. místo.

MUGLINOV - OLM - 13.4.2013

Pochodový závod byl v letošním roce rozdělen na dvě části. V první části bylo pět stanovišť zaměřených na překážky, uzly, motání hadic nebo hod na cíl. Druhou částí byla netradiční štafeta. V kategorii mladších první část vyhrálo domácí družstvo, ale na štafetě se jim bohužel opět nedařilo a skončili tak celkově na 4. místě. Našim starším se v letošním ročníku nedařilo tam ani tam, takže si nakonec v tomto kole OLM zapisují místo 10té.

BRIGÁDA - 7.4.2013

V neděli 7. dubna jsme se sešli v HZ, abychom před chystaným pochodovým závodem dali popořádku hasičskou zbrojnici a zahradu. Protože nám však počasí nepřálo a na zahradě ležela ještě velká vrstva sněhu, věnovali jsme se hlavně úklidu garáže. Všem dětem děkujeme za velkou pomoc.

HORNÍ DATYNĚ - OLM - 23.3.2013

Na závodech v Horní Datyni si soutěžilo v hadicové štafetě, uzlování a střelbě. V uzlování předvedli naši mladší výborný výkon a získali tak krásné druhé místo, ovšem výkony na dalších dvou disciplínách si celkový výsledek pokazili a skončili tak na 8. místě. Starší žáci naopak předvedli pěkný výkon v hadicové štafetě, ale dalšími disciplínami, kde se jim nedařilo, se bohužel posunuli až na 11. místo.

HRABOVÁ - OLM - 16.2.2013

V sobotu 16. února se družstva mladých hasičů oddílu mladších a starších žáků zúčastnily dalších závodů ostravské ligy, tentokrát v Ostravě-Hrabové. Svou síly zde mladí hasiči poměřili ve štafetě a vázání uzlů. Kdybychom dali na těchto závodech dohromady naše mladší a starší družstva, měli bychom jeden z nejlepších týmů. Mladší totiž opět velmi hezky zabodovali na uzlech a získali další 2. místo a starší získali krásné 3. místo na štafetě. Bohužel druhými disciplínami si obě družstva své výkony pokazili a mladší si odvezli místo 6té a starší až místo 9té.

PŘEDPLESOVÉ TVOŘENÍ - 27.1.2013

Mladí hasiči z oddílu mladších žáků pro vás připravili na hasičský ples opět své výrobky. Letos se jedná o originální štamprle, ze kterých vám jistě bude chutnat nejeden lahodný nápoj.Koupí těchto zdobených štamprlí přispějete na činnost mladých hasičů a věřte, že je z čeho vybírat. 

MICHÁLKOVICE - OLM - 26.1.2013

V sobotu 26. ledna proběhly první letošní závody zařazené do ostravské ligy mládeže - uzlová štafeta a motání hadic. Boje v uzlové štafetě byly napínavé již od prvopočátku a jak družstvu mladších, tak družstvu starších se podařilo probojovat ze základních kol a nakonec obě družstva obsadili shodně 5. místa. Družstvo mladších B zde poprvé vyzkoušeli své znalosti uzlu a ukázali, že vázat umí správně, jen ještě ne tak rychle jako ostatní a nakonec skončili na 10. místě. V motání hadic se nejlépe umístilo družstvo mladších A, a to na 4. místě. Fotografií bohužel není mnoho, ale to málo můžete shlédnout v naší fotogalerii.

DRAKIÁDA - 14.10.2012

V neděli po obědě jsme se sešli u hasičárny ve složení Vojta, Honza Goj, Adélka, Kája, Terezka, Kristián a Rebečka, navíc doplněni nejmenšími posilami Oliverkem, Eliškou a Nelinkou. Všichni vybaveni draky a dobrou náladou jsme se vydali na drakiádu do Radvanic.

Bohužel ne všem se dařilo pouštění, tak jak si představovali, proto jsme přišli na řadu my dospělí a běhali a běhali, aby draci vzlétli. Nakonec se ve většině případů podařilo, jen my byli udýchaní víc než ty dětiJ

Kromě pouštění draků zde byl pro děti připraven i doprovodný program - jízdy dálkově ovládaných závodních modelů aut, možnost svezení v závodním autě, malování draků, střelba ze vzduchovky nebo házení na cíl.

Celkem se zde sešlo 93 účastníků, kteří soutěžili o nejhezčího nebo nejdéle letícího draka a o nejhezčí obrázek draka. V soutěži o nejhezčí obrázek bylo namalováno přes 30 draků a jednou z oceněných byla naše Adélka. Porota měla rozhodně z čeho vybírat a ač nikdo z našich letících draků oceněný nebyl, pro nás byla jasným vítězem v nejdéle letícím draku Terezka a její doprovodný tým.

Už teď se těšíme na příští rok!

ZPV PLAMEN - 13.10.2012

Na "ostrý" branný závod a štafetu dvojic jsme se poctivě připravovali a družstvu starších žáků se letos podařilo velmi hezky zabojovat. Na ZPV se jim podařilo vybojovat krásné 3. místo a i přes trestné body na štafetě, které je odsunuli na místo 9., jsou v celkovém pořadí prozatím čtvrtí, což je velmi pěkný start do jarního kola.

Za to družstvo mladších žáků bohužel nepředvedlo výkonu, se kterými by bylo spokojené. Družstvo A i B dostalo na štafetě dvojic shodně trestné body za špatně smotanou hadici a družstvo B navíc trestné body za předčasné vyběhnutí. Takže jsme si odnášeli 13té a 15té místo. Na ZPV pokazily výkon družstva A naprosto zbytečné trestné za dva nejjednodušší uzly a dvě chyby na stanovišti hasí-nehasí, což nás odsunulo až na 6. místo. Pochvalu mají však ti, kteří zabojovali a překonali tentokrát lano bez trestných bodů. Do jarního kola si tak nese družstvo A 7. místo. Društvo B na branném závodu získalo trestných bodů více a obsadili tak až 16. místo, do jarního kola si tak nesou až místo 13té. Nezbývá nám tedy nic jiného než přes zimu pořádně zabrat a na jaře ukázat, co v nás je.

Jednotlivci - dorostenci byli velmi úspěšní a Adam Fiala krásně jako jeden ze dvou bez jediného trestného bodu a s nejrychlejším časem trati zaslouženě vyhrál první místo. Druhý náš závodník Martin Valenta si z podzimního kola odvezl místo páté, což je i tak velmi podařený výkon.

ZPV VRATIMOV - 6.10.2012

I v letošním roce jsme se zúčastnili branného závodu ve Vratimově, který je pro nás vždy zkouškou před důležitým podzimním kolem hry Plamen. Mladší letos příjemně překvapili malým množstvím získaných trestných bodů, avšak v běhu velmi polevili a zaostali skoro o 15 minut za prvním družstvem, což se jim stalo osudným a umístili se tak až na 10. a 13. místě. Družstvo starších také obsadilo 10. místo, hlavně z důvodu absence jednoho člena a získání trestných bodů za vypůjčeného náhradníka z jiného družstva.

ZAHAJOVACÍ TÁBORÁK - 21.9.2012

V pátek v odpoledních hodinách jsme se s mladými hasiči sešli na zahradě hasičské zbrojnice. Před samotným táborákem proběhla velká topografická soutěž, která spočívala v hledání topografických značek ukrytých v prostoru zahrady a jejich správném pojmenování. Kromě napínavého hledání si děti zábavnou formou procvičili své znalosti, které budou potřebovat na následující závody požárnické všestrannosti. Před vyhodnocením soutěže jsme si ještě zahráli pár her a pak už následovalo tolik očekávané opékání párků.

MICHÁLKOVICE - 15.9.2012

V sobotu jsme se zúčastnili paralelních požárních útoků v Ostravě-Michálkovicích. Z ostravských družstev zde jezdí jen málo kdo, protože konkurence družstev mladých hasičů, kteří běhají Moravskoslezskou ligu je zde opravdu silná. My to však bereme sportovně a jezdíme zde štěstí vždy alespoň zkusit. Po prvních pokusech se postupovalo do vyřazovacích soubojů, kde však bohužel ani jedno z našich družstev v silné konkurenci neuspělo. U družstva mladších A zde byl problém na rozdělovači, který požární útok zbrzdil, ale díky pohotové reakci dětí byl dokončen, u družstva B bylo zdržení na koši a družstvo starších žáků sice předvedlo pěkný útok, ale časově bohužel také na postup nestačilo.

PETŘKOVICE - 8.9.2012

Jako již tradičně jsme se vydali na začátku září na závody do Petřkovic. Jaké bylo naše překvapení, když jsme přijeli na hřiště a zjistili, že v letošním roce se závody nekonají. Nebyli jsme však sami, kteří na závody přijeli :-) Po překonání prvotního zklamání jsme ihned vymysleli náhradní plán a pěšky se vydali do hornického muzea na Landeku. Cestou jsme si osvěžili znalosti z branného závody jako jsou topografické značky či technické prostředky a u hasičské zbrojnice jsme si ještě párkrát vyzkoušeli požární útok.

 

<Zpět na seznam článků

AktualityRSS Aktuality

14. 12. 2019Letošní mikulášská nadílka se konala v restaurai Prostor dne 7.12. 2019. Pro děti byl připraven pestrý... pokračování

7. 3. 2017Poslední lednovou sobotu jsme byli pozvání na Výroční valnou hromadu... pokračování

19. 12. 2016Dne 26.11 2016 proběhla tradiční VVH SDH... pokračování

Nejnovější článkyRSS Články

19. 1. 2020
Podpora Moravskoslezského kraje 2019

14. 12. 2019
Mikulášská nadílka

15. 2. 2019
Využití dotací MŠMT

Nejnovější galerieRSS Fotogalerie

6. 12. 2021
Mikulášská stezka 2021

7. 9. 2021
Dětský den 4.9.2021

7. 9. 2020
Dětský den 5.9.2020

Sponzoři

Městský Obvod Slezská Ostrava - Statutární město Ostrava

Tvorba internetových stránek Petr Hanyáš

Účetnictví, autodoprava, dovoz a servis vozidel, leasing, úvěry a pojištění

Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky

LANEX a.s.: výroba a prodej kvalitního a trvanlivého technického textilu. Vaky, horolana, lana, šňůry, provazy, popruhy, úvazky

Temar spol s r.o. - EPS, EZS, přístupové systémy, pakrovací systémy

EX Technik

ARCHISTAV projekty a stavby s.r.o.

Bezdrátový internet