Děti

Spaní v HZ (děti vs dorost), 14.-17.11.2

Peťa Gvuzďvloženo: 30. 11. 2009, 23:07poslední změna: 2. 12. 2009, 12:05přečteno: 916x

Prodloužené spaní v hasičárně, starší žáci vs dorost

Spaní v hasičárně bývá pro všechny členy velice očekávanou akcí, a tak jsme si pro naše dětičky připravili tzv. prodloužený víkend plný her, zábavy a srandy.

Malé vysvětlení pro ty, co to neznají: děti po příchodu do hasičárny nesmí odejít domů. Spí dohromady v jedné místnosti na matracích, které si připraví, jak sami chtějí. Během celého dne je pro ně připravený pestrý program, který se na závěr vyhodnotí a ocení drobnými cenami.

Už podle názvu tohoto článku si můžete domyslet, že všichni účastníci byli rozdělení do dvou družstev a jelikož nám plno členů onemocnělo, tak jsme družstva rozlosovali tak, aby byla družstva aspoň trochu stejně jak silově, tak i rozumově.

A tak jsme se sešli v sobotu dopoledne plni očekávání a hned jsme se vrhli do příprav spacích prostor a zjišťování, co vše jsme zapomněli a bez čeho se budeme muset obejít. Když jsme se ubytovali, tak nám naši vedoucí řekli potřebné informace, které jsou k pobytu nezbytné a řekli i samotné rozlosování lidí do družstev. Ti si pak určili svého vedoucího, který jim mohl radit v některých hrách. Pak už jsme se vydali vstříc prvním hrám v přírodě, zatímco první služba připravovala oběd. Po obědě následoval odpolední klid a potom opět hry venku. Musíme přeci využít posledního sluníčka.

Za celé 4 dny jsme toho zvládli opravdu hodně. Ale samozřejmě jen hrami člověk není živ, a tak jsme podnikali  i výlety za poznáním našeho okolí. Hned první výlet byl na krytý bazén do vodního světa. Tam jsme si nemohli nechat ujít jak vodní jeskyni, ale i tobogán, který sklidil největší úspěch, protože každý vymýšlel plno blbostí, jak si cestu dolů zpestřit. Druhým výletem byl po bazéně "výjezd" na Novou Radnici a další výlet byl do hornického muzea. Cesta byla zpestřená barevnými papírky, které měly naše děti sbírat a někteří se do hry tak vžili, že se i nebáli válet po zemi jen proto, aby zrovna ten papírek byl jeho. Bohužel nám nevyšlo navštívit lanové centrum, které tedy využijeme v příštím „spaní", a tak se plán stále přizpůsoboval i nejen počasí.

Ale hry se nehrály jen ve dne. V noci se hraje nejlépe, a tak bludičky sklidily největší úspěch. Nehledě na terén, který byl mnohdy velmi nevyzpytatelný. Ale noční upíři velmi konkurovali.Za celé dny se toho nahrálo spoustu, ovšem vyjmenovat seznam, byli bychom tu do rána. Snad tedy blíže napoví fotogalerie.

A co závěrem? Poslední ráno s enám velice protáhlo, po snídani se rozběhl krátký, ale rychlý úklid a šlo se domů. Celkově bych tuto akci viděl za velmi vydařenou. Bohužel díky nemocem jsme neměli tzv. plný stav dětí, ale i tak počet byl dosti velký na dvě družstva, které se rozlišovaly barevnými šátky na světlé a tmavé. A kdo nakonec vyhrál? Nečekaně si prvenství odnesli světlí (David Fiala, Tomáš Kovář, Jana Kubíková, Eva Kupková, Vláďa Vrána a Martin Valenta), ač se zdálo, že to mu bude naopak (kapitán Kamil Čajan, Jana Glasová, Denisa Schneiderová, Hanka Štefková a Adam Čurda).

 

<Zpět na seznam článků

AktualityRSS Aktuality

14. 12. 2019Letošní mikulášská nadílka se konala v restaurai Prostor dne 7.12. 2019. Pro děti byl připraven pestrý... pokračování

7. 3. 2017Poslední lednovou sobotu jsme byli pozvání na Výroční valnou hromadu... pokračování

19. 12. 2016Dne 26.11 2016 proběhla tradiční VVH SDH... pokračování

Nejnovější článkyRSS Články

19. 1. 2020
Podpora Moravskoslezského kraje 2019

14. 12. 2019
Mikulášská nadílka

15. 2. 2019
Využití dotací MŠMT

Nejnovější galerieRSS Fotogalerie

6. 12. 2021
Mikulášská stezka 2021

7. 9. 2021
Dětský den 4.9.2021

7. 9. 2020
Dětský den 5.9.2020

Sponzoři

Městský Obvod Slezská Ostrava - Statutární město Ostrava

Tvorba internetových stránek Petr Hanyáš

Účetnictví, autodoprava, dovoz a servis vozidel, leasing, úvěry a pojištění

Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky

LANEX a.s.: výroba a prodej kvalitního a trvanlivého technického textilu. Vaky, horolana, lana, šňůry, provazy, popruhy, úvazky

Temar spol s r.o. - EPS, EZS, přístupové systémy, pakrovací systémy

EX Technik

ARCHISTAV projekty a stavby s.r.o.

Bezdrátový internet